fredag 24 juli 2009

Hjärna eller muskler

Hört en av dagarna i sommar då jag och pappa höll på med stängselbyggande:

Jag: Pappa? Tycker du att jag är hjärnan eller musklerna i denna byggfirma??
Pappa: .... (muttrandes, efter en ganska lång tystnad) Ja, inte är du silent partner i alla fall ...

onsdag 22 juli 2009

Idag känns det så här

Lite nyfiken, lite fundersam ... och så skulle jag behöva manikyr

...

Sorgen är opålitlig. Sommaren skimrar i sina vackraste färger och jag är glad, lycklig, nöjd med tillvaron. Men så såg jag en kvinna på mataffären som var så lik mamma och plötsligt satt sorgens vassa klor i mig. ... och då förvandlas man från en 41-årig kvinna till en liten unge som vill ha sin mamma.

Det är ju naturligt att jag saknar och sörjer henne, hon var en stor del av mitt liv. Men att saknaden skulle vara så stor var jag inte riktigt beredd på. Även om jag kan skratta åt minnen - att jag växte upp med bilden av mamma med rumpan i vädret mest hela tiden. Antingen i trädgården eller i bärskogen. Att hon kunde få busryck och jaga pappa med en skalbagge i nypan (han är jätterädd för alla kryp). Och att jag kommer ihåg att hon kunde reta mig till vansinne (och vice versa).

Men det är så mycket som jag skulle vilja visa henne, berätta och dela med henne. Hon borde få träffa Conrad nu när han är vuxen och fin, se huset nu när det nästan är klart och hon borde vara här och råda mig nu när jag håller på att skapa min trädgård. Visst är hon med mig i tanken, men det är ju lite svårt att få tips och råd från någon som är död. Och seanser tror jag inte på ... Men så är det.

Ett tips till er alla bara - krama era mammor en extra gång. För trots att de driver er till vansinne, har konstiga idéer och inbillar sig att ni bara är 14 år så kommer ni att sakna henne.

Skrotmaja

Den här söta soffan finns till salu här: http://www.gardochtorp.se/soffa-appel.aspx?article=5514 för det facila priset av 700:-. F-n jag måste köpa ett större hus!

söndag 19 juli 2009

Pysselcaisan

Min vän Caisa har en utlottning av en fotlänk som hon pysslat ihop. Se här ...

fredag 17 juli 2009

En gammal kärlek


Jag satt och tittade på tapeter på Tapetorama och snavade över denna. En Cole & Son som jag hade som fondvägg i mitt sovrum i senaste lägenheten (den undre färgen, beige med guldmönster) och den är fortfarande så snygg. Bara att inse, har för lite väggar och lust till för många tapeter. Samtidigt som jag gillar helvita väggar, anar ni konflikten?

Energiutsugare

Något som faktiskt är ganska tröttsamt är dessa som alltid är negativa. Som förväntar sig skam och vanära, felaktigheter och kaos JÄMT. Vad som än ska göras, vad som än föreslås. De stjäl min energi och min vilja och jag tycker synd om dem parat med en rejäl irritation. Tänk att alltid förvänta sig att himlen ska ramla ner för att de gör något?! Är det därför det blir så lite gjort??

Miiiiiiiiaaaaauuuuuuuuuuuuuuu

Bilden hittade jag här:
Häromdagen var jag hos vetten med Conrad och i väntrummet satt en siames i sin låda. Och HERREGUD vad den lät, nästan som ett barn. Högljutt och hela tiden. Lite kul ... Och den var väldigt vacker - trots bitterhet och kraftigt missnöje.

Dogtag

Titta vad fina nyckelringar från M925 som gör så vackra silversmycken. Min tanke är att man skulle kunna låta gravera in namn och telefonnummer och ha som id-bricka till Conrad. Sen kan man väl pierca honom så den där skylten alltid hänger kvar??

torsdag 16 juli 2009

Ibland hör man fel

Hört och sagt på kontoret idag:

Jag: Åhhh nu är det besvärligt och jag som bara ville löka (löka är ett militärt uttryck för att bara såsa omkring och inte göra någon nytta på arbetsplatsen)

Manlige kollegan i rummet brevid: Va, vill du göka?? OK, men jag ids fan inte ta av mig strumporna!!

???

onsdag 15 juli 2009

Är det en humla?


Middag

Imorgon ska jag bjuda på middag. Gästen säger sig äta vad som helst som serveras, antingen är han väldigt modig eller helt tokig.

Det påminner om när min brors sambo skulle bjuda på middag för första gången, hon hade kokat palt (med sin mammas hjälp) och serverade mjölk till (för till palt måste man dricka mjölk). Hon dricker inte mjölk själv men såg till att fylla brorsans glas så fort det började se tomt ut. Det var inte förrän han hade åkt och hennes mamma kom hem som hon fick veta att mjölken hon serverat hade varit sur. Brorsan den stackaren hade bitit ihop och druckit utan att våga säga till ... den lille sötnosen.

tisdag 14 juli 2009

Fräck byracka


Conrad har fått för sig att han är en blandning mellan Stålmannen och Brad Pitt!
Nu måste han uppfostras så jag ska försöka hitta någon surtant ... För - om jag ska vara ärlig och använda ett mindre trevligt språk så är han just nu en j-a knullgris!!

Kolla bara på det där fräcka flinet!!


måndag 13 juli 2009

Så känslig

Sen jag skaffade hund har jag blivit så känslig för misshandlade djur. Förut tyckte jag också att det hemskt och kunde bli upprörd. Men nu ... varje bild och text om plågade djur gör så ont och jag blir så ledsen och förtvivlad. Jag vet ju att Conrad är så beroende av mig och det stora ansvar som jag tagit på mig när jag valde att skaffa honom . Synd att inte alla tycker likadant.

Det finns ett gäng vardagshjältar som är äkta änglar i mina ögon, de som arbetar och driver Hundstallet i Åkeshov. Känner ni att ni har pengar över så tycker jag det kan vara en väldigt god idé att skänka dem till dessa människor som tar hand om de hundar och katter som är skyddslösa!

söndag 12 juli 2009

Med mindre bröst ...

... så hade jag utan tvekan beställt denna från La Redoute. Men en DD-kupa bland allt krås skulle nog ge mig en för större än en Finlandsfärja.

Men så trevligt då!!!

Suck. Jag önskar att jag kunde lära mig av mina misstag. Ibland får jag för mig att jag är Super-Woman i köket och ska göra massor på en gång. Och blir det någonsin bra? Nä!

I morse fick jag för mig att jag skulle baka bullar och matbröd, göra köttfärslimpa och kycklingpaj. Började med en dubbel sats bulldeg (började redan här att krokna och beslutade mig för att bara köra på bullar och köttfärslimpa). Bulldegen blev lite lös men det brukar ju bättra till sig när den jäst. Insåg att jag hade för lite mjöl så jag pep iväg och köpte mjöl. När jag kom tillbaka från affären så fixade jag köttfärslimporna och skulle ta fram kanel till bullarna. Fanns det kanel?? Näe! Handla igen?? Näe! Det fick bli vaniljbullar. Men ve och fasa! Bulldegen var alldeles för lös! Fan! Så jag gjorde några slags längder i formar som pös över alla gränser och det rann dessutom ut smör i hela ugnen (från fyllningen). Nu står de små monstren i ugnen för att svalna, hela köket är fullt av mjöl, deg och disk och jag är skitsur. Jag skulle ha gjort som jag tänkte från allra första början och varit ute i trädgården och röjt bort några mindre träd.

Ja och som lök på laxen ... Imorgon är min semester slut och jag börjar jobba igen.

torsdag 9 juli 2009

Dagens lärdom

Ute i trädgården har man handskar, handskarna stängs med kardborreband runt handlederna. Om man ska klia sig under näsan ska man passa sig för att låta det kardborriga rispa läpparna, för det gör ONT. Fördelen är väl att man får sensuella, nykyssta läppar a la Angelina Jolie.

söndag 5 juli 2009

Ute händer det ...

Jag läste det här inlägget hos underbara, härliga, galna Rana och förstår verkligen hur hon menar. Mycket av min tid går åt ute i trädgården nu. Jag sågar ner träd (ja - själv!! - fast inte jättestora - mallig!!), rensar bort sly och förändrar gränserna till min trädgård. Jag blir smutsig, svettig och har barr i bh:n. Musklerna är darriga och trötta, jag är nöjd och somnar fort om kvällarna. Tankarna är upptagna med frågan vilka träd som ska bort, om fler grenar ska sågas av, ryms det mer på släpvagnet eller måste jag åka till soptippen nu? Och det passar mig utmärkt. Att koncentrera mig så rotar mig i nuet och det är så bra ...

Jag mötte Lassie ...

Yvonne
Lassie

Jag slog nästan ner Yvonne Ryding!!
Häromdagen var jag på Coop och investerade i ett teleskopskaft till min grensåg (trädgårds- tönteriet når nya höjder varje dag). Eftersom skaftet är ganska långt så stack det ut en bit bakom min vagn men jag klarade mig genom hela varuhuset utan att peta ut ögonen på någon eller riva ner något. Nöjd som fan över det irrade jag ut genom kassorna och på vägen ut så svingades skaftet vildsint mot en kvinna. Och vem var det om inte Yvonne Ryding som kom ner från restaurangen på Coop (fast om man väljer att äta där så kan man nog behöva få sig kring huvudet). Men jag måste säga en sak - hon var fortfarande jättevacker. Och snabb på att ducka ...

Mer vackra möbler


Åsa, min kennelmamma, är gift med Attila som gör de mest fantastiska möbler. På hans nya hemsida kan man se mer av hans arbete.

Urk

Tydligen är smaken på hundgodis i omvänd proportion till hur det luktar. Har köpt torkad vom till Conrad (komage) och DET.LUKTAR.SÅ.ILLA!!! Jag har dem i en glasburk med lock men jag tycker ändå att det luktar - det tycker Conrad också och HAN.ÄLSKAR.DEM ... Varför kan han inte gilla typ morotsskivor??