söndag 24 februari 2008

En riktig kvinna?



Jag blev nyfiken och gick in för att läsa Blondinbellas blogg , det har ju varit sånt ståhej och hon ligger väl på någon slags bloggtopp. Fattar fortfarande inte vad bloggen handlar om, trodde att det var en modeblogg men det verkar det ju inte vara? Kan det vara en gnällblogg som den här Schulmans? Ja strunt i det men en sak var tankeväckande! Citat från http://www.blondinbella.se/:

"Oavsett om man är feminist, idrottare, pojk-flicka, whatever! Så tycker jag att det är på tiden att vi bejakar våra feminina sidor. Under senaste tiden har det varit ett sånt hysteri om att vi ska vara jämställda med männen. Det är väl självklart! MEN ska man behöva vara mindre kvinnlig för det? Ska vi sluta svassa runt i kjolar, höga klackar och målade läppar bara för att vi ska se professionella ut? Vi ska njuta av att vi är just tjejer och bry oss mer om vårt yttre. Jag är trött på kvinnor/tjejer som har slutat bry sig om hur man ser ut. Världen idag är utseendefixerad, face it! "

Fick mig att börja fundera på vad kvinnlighet är egentligen, vad det betyder för mig? Det var en riktigt svår fråga. Visst är väl höga klackar och make up kvinnligt men det är ju bara attribut. Är omhändertagande och vårdande kvinnligt? Vad är kvinnlighet för er? Och - den naturliga följdfrågan är ju då - vad är manlighet? Måste de vara motsatser till varann eller kan de komplettera eller till och med vara lika och är det då mänsklighet?

2 kommentarer:

Peace in mind sa...

Now, we´re talking. Vad är mänskligt, vad är kvinnligt, vad är manligt...Helst skulle man önska att den där kategoriseringen i manlig/kvinnligt inte fanns. Att den inte behövdes! Mänskligt borde räcka, och att vi alla kompletterade varandra. Intressanta funderingar...

C. Meow sa...

... och väckta av Blondinbella!! :D