söndag 12 juli 2009

Men så trevligt då!!!

Suck. Jag önskar att jag kunde lära mig av mina misstag. Ibland får jag för mig att jag är Super-Woman i köket och ska göra massor på en gång. Och blir det någonsin bra? Nä!

I morse fick jag för mig att jag skulle baka bullar och matbröd, göra köttfärslimpa och kycklingpaj. Började med en dubbel sats bulldeg (började redan här att krokna och beslutade mig för att bara köra på bullar och köttfärslimpa). Bulldegen blev lite lös men det brukar ju bättra till sig när den jäst. Insåg att jag hade för lite mjöl så jag pep iväg och köpte mjöl. När jag kom tillbaka från affären så fixade jag köttfärslimporna och skulle ta fram kanel till bullarna. Fanns det kanel?? Näe! Handla igen?? Näe! Det fick bli vaniljbullar. Men ve och fasa! Bulldegen var alldeles för lös! Fan! Så jag gjorde några slags längder i formar som pös över alla gränser och det rann dessutom ut smör i hela ugnen (från fyllningen). Nu står de små monstren i ugnen för att svalna, hela köket är fullt av mjöl, deg och disk och jag är skitsur. Jag skulle ha gjort som jag tänkte från allra första början och varit ute i trädgården och röjt bort några mindre träd.

Ja och som lök på laxen ... Imorgon är min semester slut och jag börjar jobba igen.

6 kommentarer:

Fyrfotingarna sa...

Bajsolle!

Annie - PD sa...

Jädrar vilket röj! Men en sak åt gången är bra att köra på... Hoppas bullara blev goda trots strul :)

C. Meow sa...

Bullarna blev ok, men nu kanske jag har lärt mig ... Kanske :D

Skatan sa...

Så det kan bli. Men jag har lärt mig av ett långt liv. Ibland glömmer man förstås när den där superenergin någon gång gör sig påmind. Men som sagt ... av livet blir man vis. Kram!

C. Meow sa...

Synd bara att man ibland glömmer sin vishet ...

Nostalchic sa...

Det låter precis som någonting jag skulle kunna göra ;)