torsdag 6 mars 2008

The monkey on my back

Min apa heter migrän. Den har många vassa tänder och skarpa klor som gör ont. Jag kämpar mot min apa med näbbar och klor, har provat med allt från akupunktur till alla sorters tabletter. Kommer aldrig att ge upp. Ibland funkar tabletterna men ibland hjälper inget annat än att lägga sig ner, slappna av och försöka på något sätt att uthärda smärtan. Att grabba tag i apan och hålla fast den, se den i ögonen. Bara försöka slappna av och följa med smärtan. Då brukar det på något sätt att lätta.

Min apa förstör mycket. Mitt jobb blir lidande, när jag ser fram emot något särskilt då brukar apan vässa sina klor. Den sätter gärna tänderna i min nacke när jag är trött ... Får mig att må illa när jag vill vara med mina vänner.

Min apa har dock lärt mig en sak. Att vi nog alla har en apa att kämpa med och att ibland när människor beter sig illa eller konstigt så kan det vara deras apa som gör dem illa. Tänk på det nästa gång du blir arg eller besviken ... Det kan vara en apa inblandad.

6 kommentarer:

Annie - PD sa...

Den apan är här ibland också. Den är överjävlig och jag hatar den. Den dyker dock inte upp alls lika ofta som när jag pluggade, har sänkt kraven på mig själv = mindra apa :)

sara sa...

Klokt sagt.

C. Meow sa...

Annie - som tur är går det att krympa kräket!

Sara - tack tjejen

Var dags glimtarn sa...

Just en sån apa har inte jag. Däremot maken, en med vassa klor. Min apa har en helt annan karaktär.

Fyrfotingarna sa...

Men vad är detta, har vi kullsyskon både vad det gäller apor o hundar. Hundarna ger oss glädje och så de där elaka aporna som förstör *morr*

Vi får försöka se till att de begår kollektivt självmord.

Petra sa...

Det var mycket klokt och vist sagt! Just att man ska tänka sig för innan man dömmer någon annan, man vet inte vad den människan har för apa med sig i bagaget!
Hoppas din håller sig i schack!