torsdag 13 mars 2008

Nyligen läst

Minette Walters har tidigare skrivit en dokumentär bok om Jack the Ripper som var bland det mest skrämmande som jag läst. Den här gången har hon skrivit en bok om ett mord som skedde 1924, en verklig händelse där en kvinna hittas styckad på en hönsfarm. Hon berättar om vad hon tror hände. Riktigt spännande och intressant roman, så kort så jag skulle nästan vilja kalla den novell. Tycker nästan att dessa historier är bättre än de hon hittat på.

Den får 3,5 + av mig.

6 kommentarer:

Peace in mind sa...

Jag darrar...tror jag kör på Annies tips "Det femte barnet":)

C. Meow sa...

Anna - den är inte otäck så. Det är ett psykologiskt drama. Men jag blev också sugen på "Det femte barnet" :)

Petra sa...

Jag har läst Jack the Ripper av Walters. Men jag tycker att den var dålig, som en roman hade hon möjligen kunnat lägga fram sin teori om vem som var the Ripper men som "vetenskaplig" publikation håller den inte, alls. Hon gissar och spekulerar och presenterar bara bevis som pekar på den person hon själv bestämt är Uppskäraren...
Fast det var intressant läsning ändå, men att hävda att hon nu har hittat den rätta mördaren, nej där går hon bet.
Men jag gillar att läsa dokumentära böcker om brott så jag lägger nog till "Mordet i Sussex" (heter den så?) på min lista.

C. Meow sa...

Jack the Ripper var otäck läsning på det sätt som hon skildrade både morden och personerna, sen blir det alltid så otäckt när man vet att detta är riktiga händelser. Om hennes resonemang håller vetenskapligt är jag inte rätt person att svara på. Men har upptäckt att jag gillar dokumentära böcker. Har du några tips?

Mordet i Sussex stämmer bra. Ser nu att jag glömt att skriva det. Förvirrad kvinna ....

Petra sa...

Nej, det är väl inte jag heller (rätt person att avgöra alltså), det var bara en känsla jag fick. Anne Rule heter en amerikansk författarinna som specialiserat sig på dokumentära mordhistorier. Intressant tycker jag (jag är lite morbid förstås :-)

C. Meow sa...

Petra - jag är morbid jag med :)